Login

Particulier onderzoeker

Het werk van een particulier onderzoeker (particulier rechercheur, privédetective) is afwisselend en dynamisch. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het onderzoeken van fraude binnen bedrijven en het doen van onderzoek voor verzekeringsmaatschappijen. Daarbij maakt de particulier onderzoeker gebruik van een breed scala aan onderzoeksmiddelen en –methoden, zoals het volgen en observeren van personen en het raadplegen van allerlei bestanden.

Om als particulier onderzoeker te mogen werken, dient men in het bezit te zijn van het wettelijk verplichte diploma particulier onderzoeker. De instantie die het examen particulier onderzoeker afneemt, is de SVPB. De SVPB neemt zes keer per jaar het schriftelijk examen af.

Op maat opleiding

POCN biedt standaard groepslessen aan voor de aspirant particulier onderzoeker, maar ook spoedcursussen voor mensen die al enige achtergrondkennis hebben of werkzaam zijn in het vak, bijvoorbeeld medewerkers van bedrijfsrecherchediensten. Voor deze laatste groep kan de opleiding particulier onderzoeker ook 'in-house' worden gegeven op een nader te bepalen datum.

Docenten

De docenten die de opleiding verzorgen, zijn afkomstig uit de praktijk en ervaren docenten op dit vakgebied. De reacties die wij van onze leerlingen krijgen na afloop van de opleiding, zijn zeer positief met name door de koppeling van de theorie aan de praktijk van de particulier onderzoeker. De opleiding wordt gegeven aan de hand van het door de docenten ontwikkelde cursusboek Particulier Onderzoeker. POCN werkt voor deze opleiding samen met het erkende leerbedrijf Greenstone. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andre Weijers tel: 0181-660721 

BedrijfsMaatwerk_FC